Kleurrijk

Gorinchem is een dynamische en kleurrijke stad! Met tientallen culturele locaties en een enorm aanbod aan culturele verenigingen. Hier vind je theater en bioscoop, bezoek je musea en dompel je je onder in een kleurrijk winkelgebied met talloze terrassen en horeca gelegenheden.

Om het kleurrijke karakter van de stad te benadrukken is het thema Kleurrijk bedacht. Een breed thema waarbinnen iedereen zich kan herkennen. Kleuren zien we in de natuur, in de kunst en natuurlijk ook in onze kleurrijke samenleving.

Komend half jaar gaan we kleurrijk uitpakken in de horeca, met kleurrijke menu’s in mono kleur. Kun je deelnemen aan een kleurenroute door de stad en starten we een verkiezing om één saaie locatie om te toveren tot een kleurrijk geheel.

Enthousiast geworden? Bezoek dan het Gorcums Museum waar de expositie KleurTonen tot 21 maart te zien is.

Kleurrijke route

Hoe kleurrijk is Gorinchem? Pas als we ons openstellen voor de mooie natuur en de historische panden zien we dat ook. Dus trek je wandelschoenen aan en ga erop uit!

Dat Gorinchem meer te bieden heeft dan de binnenstad met prachtige vestingwallen willen we je graag laten zien. Wat dacht je van een beweegrondje door de Haarwijk en Gildenwijk? Op verschillende tegels zie je oefeningen die je kunt doen om nóg fitter te worden. Gaat je voorkeur uit naar de Lingewijk, dan kun je je aansluiten bij de wandelgroep die iedere woensdagochtend om 10.00 uur start vanaf Kop van de IJsbaan. Ben je nieuwsgierig naar de themawandeling van Yulius? Dan ben je om de week welkom op donderdagochtend om 11.00 uur bij de Wijnkoperstraat 2. Deze wandeling kun je afsluiten met een kleurrijke lunch voor én door bewoners en inwoners.

Meer informatie via Gorinchem Beweegt en Beweegrondje - Gorinchem Beweegt.

Kleurrijke menu's

Gelukkig is de horeca weer open. Samen met het Gorcums Museum slaan enkele horeca-ondernemers de handen ineen. Zo is het mogelijk een kleurrijke lunch of kleurrijk diner te gebruiken, waarbij je een vrijkaartje voor het museum ontvangt. Leuk om te zien en proeven hoe creatief ieder restaurant omgaat met kleur in gerechten. Tot 21 maart is het mogelijk om de expositie KleurTonen te bezoeken. Het vrijkaartje blijft het gehele jaar geldig. Meer informatie op gorcumsmuseum.nl

Kleurrijke mensen maken kleurrijke gerechten. Bij Yulius is het mogelijk om iedere woensdag en donderdag binnen te lopen voor een kleurrijke lunch. Doel van deze lunch is verbinding krijgen met elkaar. Vrijwilligers en bewoners koken met passie een gezonde lunch die daarna genuttigd wordt in de gezamenlijke ruimte op de Wijnkoperstraat. Loop eens binnen en verwonder je! Meer informatie via Miriam van Helvoort: m.vanhelvoort-tempelaar@yulius.nl.

Kleurrijke plekken

Welke plekken in Gorinchem kunnen wel wat kleur gebruiken? Graag horen we van jullie welke plek omgetoverd zou kunnen worden tot kleurrijke plek.

Samen gaan we kijken wat haalbaar is binnen de randvoorwoorden en eisen van de projectorganisatie van de gemeente Gorinchem. Meer kleur in de stad, van muurschildering tot bloemenveld, laat je inspireren!

Meer informatie? Mail dan naar: gorincheminspireert@gorinchem.nl.