Tips voor Pasen in Gorinchem

Ontdek vesting Gorinchem tijdens Pasen

Het Paasweekend staat weer voor de deur. Tijd om eens te kijken wat er dit weekend allemaal te doen is in Gorinchem!

Matthäus Passion

Na twee jaar van afwezigheid keert de Matthäus Passion weer terug naar Gorinchem.  De Matthäus Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus. De uitvoering is dit jaar op Goede Vrijdag 15 april in de Grote Kerk.

Internationaal Film Festival Gorinchem

Laat je verrassen door Internationaal Film Festival Gorinchem met mooie beelden, bijzondere verhalen en interessante personen in bijzondere films van over de hele wereld. Het IFFG vindt dit jaar plaats van 13 t/m 17 april. Een leuke tip tijdens het Paasweekend dus! Hou ook zeker de randprogrammering in de gaten waarin Het Lokaal Talent Programma, de Jongerenjury, Q&A's, panelgesprekken en meer het festival omlijsten.

Combineer een bezoek aan het IFFG met de Film & Food Tour op zaterdag 16 april. Na het kijken van jouw film naar keuze wandel je samen met de stadsgids vanaf de VVV aan de Groenmarkt naar een aantal historische restaurants en prachtige straten en steegjes waarbij je alle ins & outs van de allermooiste vestingstad meekrijgt.

Op zondag 17 april kan je genieten van het IFFG Filmontbijt. Schuif aan voor een paasontbijt bij Café ‘t Gelagh en kijk vervolgens de film The Pink Cloud in Theater de Nieuwe Doelen of de film Sun Children in Theater ‘t Pand.

Foodtruck Festival Hoppaaa

Schuif aan op het grootste terras buiten de Waterpoort en geniet volop van borrelplanken, foodtrucks, de silent disco, sangria, live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, cocktails en meer tijdens Foodtruck Festival Hoppaaa! Leuk voor kleine en grote Gorinchemse Bourgondiërs. Je kunt het festival bezoeken van 16 t/m 18 april.

Onderdeel van Foodtruck Festival Hoppaaa is de Paaseierenjacht! Neem je kinderen mee naar Buiten de Waterpoort om naar paaseieren te gaan speuren. Zoek naar het Gouden Konijn of vindt de meeste eitjes en win mooie prijzen! Er liggen wel honderden eitjes verstopt.