Discover hospitality

Goud & Zilver is een uniek hotelconcept, gevestigd op verschillende plaatsen op de Langendijk. Heerlijk comfortabele suites die van alle gemakken zijn voorzien in het hart van de historische binnenstad. Met een al even aantrekkelijke ontbijtservice, waarvan zowel gasten als Gorcumers gebruik mogen maken.

Bert Roubos is de bedenker van Goud & Zilver, het concept dat van de Langendijk zo’n bloeiende hotelstraat heeft gemaakt in ruim twee jaar tijd. Hij is de BOS, zo lachen hij en zijn zus Annemarie: ‘Brother of Sister’. Annemarie draagt de titel SOO, ‘Sister of Owner’. Samen runnen ze de zeven bijzondere hotelsuites in hartje Gorinchem.

Hoi Bert en Annemarie, waarvoor staat Goud & Zilver?

Bert: Je ziet het nog op de gevel: op de Langendijk 60 was vroeger de goud- en zilverhandel van Gorinchem gevestigd. Ik had dit pand gekocht als een investering en kreeg het idee om er short stay suites in te maken. Ik heb vroeger veel gereisd voor mijn werk en weet hoe prettig het is om in een hotel te zijn waar je je fijn voelt, zeker als je er wat langer moet blijven. Dat had ik hier voor ogen. Voor de zakelijke markt, maar ook voor toeristen.

Wat maakt een hotel fijn om te zijn?

Bert: De suites zijn van alle gemakken voorzien. Ze zijn groot, mooi ingericht, de keuken is ruim en voorzien van airco. De design meubels en de goede kunst aan de muur zijn te koop. De minibar is gevuld.

Annemarie: Gasten voelen zich hier thuis. Je bent hier echt onderdeel van de stad. Je zit er middenin, vlakbij het water, op loopafstand van alle restaurants.’

Bert: Discover Hospitality, dat is ons motto. We zijn heel gastvrij en wij zijn voor iedereen de aanspreekpunten. Dat wordt prettig gevonden.

Zijn de kamers populair?

Annemarie, met een glimlach: We slapen zelf nog net thuis. Verder zijn we bijna altijd hier. Het is erg druk, zeker in deze tijd van het jaar.

Bert: Ik ben met de drie suites van Goud & Zilver begonnen. Daar is de kamer aan het water bijgekomen aan de overkant en daarna hebben we er op nummer 84 nóg eens drie suites bij geopend. Inmiddels zitten we al op 25 suites. De vraag ernaar is groot. Doordeweeks verblijven er veel zakenmensen, in het weekend zijn het meer toeristen.

Wat trekt de toeristen naar Gorinchem, weet je dat?

Bert: Ze vinden ons via de bekende bookingsites en ze komen overal vandaan. Gorinchem is natuurlijk een ontzettend leuk stadje. Petieterig, maar wel heel mooi. Met de vestingwal, al het water, de pontjes de regio in. Weet je hoe mensen hier ook veel terechtkomen? Ze fietsen de hele Rijnroute. Vanuit Liechtenstein, Oostenrijk, Zwitserland komen ze langs Gorinchem. Zij komen ook overnachten bij Goud & Zilver.

Je hebt er ook ontbijtservice bij hè?

Bert: Ja, in La Kantina, met de tafeltjes voor de deur. Alles lekker vers: geef aan wat je wilt hebben en het wordt klaargemaakt. Een uitsmijter? Vers fruit met yoghurt? Voor iedere smaak iets lekkers. We hebben lekker brood, goede koffie. Net zo gastvrij als de kamers. Iedereen is welkom voor een heerlijk ontbijt. Wel is aan te raden om vooraf te informeren of we ruimte hebben.

Meer informatie over Goud & Zilver is te vinden op www.gz-suites.com.