Calendar

From big events to small, there’s something on in Gorinchem practically every weekend. Every second Sunday of the month is ‘Cultural Sunday’ in Gorinchem, with a variety of changing activities. The shops are open every last Sunday of the month. Every year, the city hosts an Open Harbour Day, Boat Show, Summer Festival, Vestingjazz Jazz Festival, Gorcums Winterfestijn (with skating rink), and much more. See what’s coming up.

What are you looking for?

Sort by:

40 results

In Verscheidenheid Gelijk
Twee beelden

until 31 December, Gorinchem

Expositie van de Gorinchemse fijnschilder Cordula van der Stadt met 20 olieverfschilderijen die Nederland en Zuid-Korea verbinden.
Expositie en blinde veiling in de Caponnière Gorinchem
wvg-en-hvog_3822703164.jpg

16 October, 17 October and 4 more days, Gorinchem

De Werkgroep Vesting Gorinchem (een onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum) organiseert in samenwerking met Caponnière en ARIART een expositie en een blinde veiling. De opbrengst komt geheel ten goede aan de restauratie van de VIS-kazemat gelegen bij de Vijfde Uitgang te Gorinchem.

Torenklimmen
Torenklimmen1

16 October, 23 October and 30 October, Gorinchem

Elke zaterdag kun je de Grote Toren beklimmen. Op heldere dagen kun je zelfs de Dom in Utrecht zien!
Zaterdagmarkt
zaterdagmarkt

16 October, 23 October and 9 more days, Gorinchem

Elke zaterdag is er van 8.00 tot 17.00 uur rond de Grote Kerk een kleine warenmarkt.
Speelbox Hugo de Groot
Agenda hugodegrootjaar

until 31 December, Gorinchem

Hugo speelboxen te leen voor ouders met kinderen tussen de 2 en de 12 jaar.
400 Jaar ontsnapt uit de kist
400 jaar ontsnapt uit de kist

until 31 December, Poederoijen

Hugo de Groot kennen velen dankzij zijn spectaculaire ontsnapping uit Slot Loevestein in een boekenkist. Op 22 maart 2021 is dat precies 400 jaar geleden. Om dit jubileum te vieren organiseert Loevestein het Hugo de Grootjaar. In het kasteel is er in Hugo de Groots kamer een expositie te zien over zijn gedachtegoed. Op Loevestein en erna droeg hij bij aan de vrede, vrijheid en rechten van alle mensen. Kruip niet alleen in zijn kist, maar ook in het hoofd van een van Nederlands belangrijkste geleerden. In de tentoonstelling wandel je letterlijk door een universum van gedachten: van wie is de zee? Bestaat er een rechtvaardige oorlog? Ontdek er meer over op Loevestein. Vanaf 22 maart!

Puzzelwandeling
Puzzelwandeling

until 1 January 2022, GORINCHEM

Met open ogen door Gorinchem lopen, puzzelen en ontdekken!
Expositie "Terugblik"
photo-2021-09-21-17-52-48_1905113856.jpg

until 23 January 2022, Gorinchem

Expositie "Terugblik" in de Kruitmagazijnen, gevestigd op de Dalemwal 19A en 19B in Gorinchem, door Gerard van Klei.

Op Loevestein "aan het werk" in de herfstvakantie
slot-loevestein-27102019-kim-balster-3620-middel_1257614643.jpg

until 31 October, Poederoijen

Verhalen over beroepen op Loevestein in de tijd van de Hollandse Waterlinie.
Dromen van beroepen tijdens de Kinderboekenweek

until 17 October, Gorinchem

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober is er van alles te beleven bij de Bibliotheek AanZet.
Struikelstenenroute
Struikelsteen Betje Bloemendal

until 22 July 2022, Gorinchem

Stichting Struikelsteentjes Gorinchem heeft het initiatief genomen om elk slachtoffer een struikelsteen te geven, een passende herdenking.
Amuse - Waarom ook niet...
peeriscoop-landscape_4011984278.jpeg

Sunday 17 October, Gorinchem

AMUSE brengt de voorstelling ‘Waarom ook niet’ naar Gorinchem op 17 oktober! Vanaf 16:00 uur staan ze op de planken bij Theater Peeriscoop.

De voorstelling gaat over passie voor het theater. Wie kennen we allemaal nog en is het niet tijd voor wat nieuws onder de zon? En hoe zit het met de liefde? Heeft die ook een update nodig of hebben we alleen zelf een update nodig. Zijn er nog stiekem nieuwe taboes in ons leven geslopen? Anita, Marcel en Peter hebben niet alle antwoorden op deze vragen, maar komen wel een heel eind.

Anita Stevens, Marcel Vaandrager en Peter Kann zijn drie heel verschillende artiesten, die elkaar kennen via de Paul van Vliet Theateracademie. Anita en Marcel vullen elkaar op het toneel perfect aan. Tel daar het geweldige pianospel van Peter bij op en je hebt een succesvol trio.

De conferences en liedjes met eigen teksten worden allemaal als amuse aan het publiek gepresenteerd. Een voorstelling met conferences, liederen en mijmeringen, kortom: een voorstelling waar u bij moet zijn!

De entree bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop. De voorstelling begint om 16:00 uur en duurt ongeveer een uur. Kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Wil je bij de bestelling van je kaarten a.u.b. een telefoonnummer doorgeven voor eventuele wijzigingen en bron- en contactonderzoek?

Tickets zijn te koop via onze website www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem
storytrail-stadswandeling-gorinchem-verhalenverteller-johannes-pers-foto-storytrail-dominique-brozek_3189776762.jpg

Sunday 17 October, Gorinchem

Verhalenverteller Johannes neemt je mee op een anderhalf uur durende tocht door de stadsgeschiedenis, vol sterke verhalen en spannende avonturen.
Maandagmarkt
Maandagmarkt

until 25 April 2022, Gorinchem

Elke maandag is er een weekmarkt op de Groenmarkt.
Meezingcafé
Meezingcafé

weekly , Gorinchem

Gezellig samen allerlei bekende liedjes zingen via facebook live.
Drumcirkel 55+ wekelijks
drum-cirkel-foto-moment_4213581281.jpg

20 October, 27 October and 9 more days, Gorinchem

Opgaan in het ritme en zo je eigen ritme ontdekken!
Trouwidee 2021
Trouwidee

21 and 22 October, Gorinchem

Trouwidee is hét event waar jij en je partner inspiratie op kunnen doen voor de grote dag en het leven met elkaar.
Vera van der Poel - All I want is Joni
vera-van-der-poel-website_3333005461.jpg

Sunday 24 October, Gorinchem

A tribute to singer-songwriter Joni Mitchell.
IFFG Monday Movie Night
The Farewell

Monday 25 October, Gorinchem

In het najaar vertoont IFFG iedere laatste maandag van de maand een Monday Movie Night. Op het doek verschijnen diverse films uit de voorselectie van het festivalprogramma 2021 die niet vertoond konden worden én nieuwe wereldfilms.  

Ditmaal: The Farewell 

Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. 

Meer info & tickets: www.iffg.nl

Apituley & Dagelet - Kabarett Dapitulet
kabarett-dapitulet-affiche-for-web_2208110989.jpg

Tuesday 26 October, Gorinchem

Op dinsdagavond 26 oktober staan violiste Esther Apituley, acteur/trompetist Hans Dagelet en Christiaan Kuyenhoven met hun voorstelling “Kabarett Dapitulet” in Theater Peeriscoop.

Ze spelen drie figuren dwalend in een woud van woorden, anekdotes, bespiegelingen en muziek. Ze gaan de snoepwinkel van de kunst binnen en vullen hun mand met teksten van schrijvers als Bomans, Beckett, Charms en Dagelet zelf. Ook stukken van componisten als Pärt, Satie en Ellington vullen deze artistieke, absurdistische, magische snoepmand.

"Een absurdistisch baken in een ernstige wereld: chaotisch en aangrijpend" ★★★★ NRC

Esther:
Altvioliste Esther Apituley verrast steeds opnieuw met haar virtuoze klassieke concerten en afwisselende programma’s met werken van onder meer Bach, Brahms, Schumann en Dohnany. Als ‘maîtresse’ van de altviool is Esther gedreven door vernieuwing. Esthers grote wens is dat zoveel mogelijk mensen- en zeker ook kinderen- in de ban raken van klassieke muziek. Na een lange en intensieve praktijk in de klassieke muziek vond ze de juiste snaar.

Hans:
Hij was als kleine jongen onder de indruk van kerkmuziek, van de gregoriaanse gezangen en het orgel. Op zijn 14e was hij vaak bij de radio te vinden, waar hij symfonieën dirigeerde. Hans Dagelet koos uiteindelijk voor trompet en speelde in verschillende bandjes. We kennen hem weliswaar als acteur, maar hij speelt nog steeds. Zo toerde hij drie-en-een-half jaar als trompettist met Spinvis.

Muzikaal absurdisme en absurd muzikaal. Misschien heeft onze wereld - in de greep van dodelijke ernst - wel weer eens zoiets nodig. Trakteer jezelf op een magisch avondje theater vol humor en muziek, waarvan je nog lang zult nazinderen.

De voorstelling begint om 20.30 uur en de foyer is een uur voor aanvang geopend. De entree bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties.

Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

Koopzondag
Koopzondag Gorinchem

31 October, 28 November and 26 December, Gorinchem

Koopzondag in de vesting: gratis parkeren in parkeergarages!
Noem het maar vrijheid
flyer-vrijheid_2353412168.jpg

Friday 5 November, Gorinchem

De Gorcumse zanggroep KLINK! mag weer in het theater optreden en dat doen we met de spetterende show ‘Noem het maar vrijheid’.
Jesus Christ Superstar
jesus-christ-superstar-poster_2073799598.jpg

Saturday 6 November, Gorinchem

Theatergroep Manteau uit Gorinchem brengt volgende maand de musical Jesus Christ Superstar op de planken. Het verhaal over de laatste week van het leven van Jezus is vijf keer te zien: begin november twee try-outs in Centraal Punt in Gorinchem en eind november drie voorstellingen in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Try-outs op zaterdag 6 november (20.00 uur) en zondag 7 november (14.00 uur), Centraal Punt (voorheen PoGo), Grote Haarsekade 120, Gorinchem.
Voorstellingen met live band op vrijdag 26 november (20.00 uur), zaterdag 27 november (20.00 uur) en zondag 28 november (14.00 uur), de Gelderlandfabriek, Stationsweg 7, Culemborg.
Kaarten zijn te bestellen via www.theatergroepmanteau.nl of www.ticketview.nl/shop/manteau

Theatergroep Manteau uit Gorinchem biedt sinds 2009 een podium aan enthousiaste talenten op allerlei gebieden, zoals zang, spel en dans. In september bracht een andere cast al Legally Blond op de planken. Eerdere Manteau-producties waren onder meer Aida, Beauty and the Beast en Hairspray. Voor 2022 staat onder meer Zorro op het programma.

Kijk in je Wijk!
wijk-flyer_4242468302.jpg

Saturday 6 November, GORINCHEM

Wijk af en wandel mee, in de Gildenwijk!