Agenda

Wat zoek je

Sorteer op:

55 resultaten

Mart Hillen - Live in Concert
Mart Hillen

donderdag 16 september, Gorinchem

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar.
Een monument voor de BKR
Jan Roëde, Princes van Ur III

t/m 19 september, Gorinchem

Een unieke inkijk in de geschiedenis van de spraakmakende Beeldende Kunstenaars Regeling (1949-1987). Met werk van o.a. Karel Appel, Corneille, Jan Dibbets, Marlene Dumas, Daan van Golden, Lucebert, Jan Wolkers en Theo Wolvecamp.
400 Jaar ontsnapt uit de kist
400 jaar ontsnapt uit de kist

t/m 31 december, Poederoijen

Hugo de Groot kennen velen dankzij zijn spectaculaire ontsnapping uit Slot Loevestein in een boekenkist. Op 22 maart 2021 is dat precies 400 jaar geleden. Om dit jubileum te vieren organiseert Loevestein het Hugo de Grootjaar. In het kasteel is er in Hugo de Groots kamer een expositie te zien over zijn gedachtegoed. Op Loevestein en erna droeg hij bij aan de vrede, vrijheid en rechten van alle mensen. Kruip niet alleen in zijn kist, maar ook in het hoofd van een van Nederlands belangrijkste geleerden. In de tentoonstelling wandel je letterlijk door een universum van gedachten: van wie is de zee? Bestaat er een rechtvaardige oorlog? Ontdek er meer over op Loevestein. Vanaf 22 maart!

Puzzelwandeling
Puzzelwandeling

t/m 1 januari 2022, GORINCHEM

Met open ogen door Gorinchem lopen, puzzelen en ontdekken!
Rijd de Zwoele Zomertocht met een oldtimer
Lelijk Eendje (2CV)

t/m 30 september, Hoogblokland

Huur een Volkswagenbusje, Kever, Lelijk Eendje (2CV) of andere klassieke oldtimer om de Zwoele Zomertocht te rijden.
Expositie ‘Openbaerieng in beeld’
jopie_757395819.jpg

t/m 18 september, Gorinchem

Schilderijen en meer dan dertig aquarellen van kunstenaar Jopie Minnaard-Verheijke bij de Zeeuwse vertaling van het boek Openbaring.
Struikelstenenroute
Struikelsteen Betje Bloemendal

t/m 22 juli 2022, Gorinchem

Stichting Struikelsteentjes Gorinchem heeft het initiatief genomen om elk slachtoffer een struikelsteen te geven, een passende herdenking.
Reisexpositie Johanneskerk
foto-zeven-werken_181470606.JPG

t/m 25 september, Gorinchem

Van 2 t/m 25 september 2021 wordt in de Johanneskerk aan de Nieuwe Hoven in Gorinchem een tentoonstelling gehouden naar aanleiding van de zeven Werken van Barmhartigheid.
Jeltje Hoogenkamp maakte zeven schilderijen en Corrie Kopmels zeven gedichten bij de thema’s de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdelingen herbergen, de zieken en de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Paus Franciscus voegde er nog een achtste werk aan toe: voor de aarde zorgen. Frans Franciscus maakte er een schilderij bij.

Er liggen werkboekjes ter inspiratie en verdieping voor u klaar en er is een uitleg- en bespreekfolder om tijdens het bekijken van de panelen te gebruiken.
De kerk is op de donderdagen 2, 9, 16 en 23 september open van 13.30 uur tot 16.00 uur en op de zaterdagen 4,11,18 en 25 september van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Van harte nodigen we u uit om deze expositie te komen bekijken. De toegang is gratis.

Speelbox Hugo de Groot
Agenda hugodegrootjaar

t/m 31 december, Gorinchem

Hugo speelboxen te leen voor ouders met kinderen tussen de 2 en de 12 jaar.
Iktoon Gorinchem
Iktoon verplaatst

t/m 30 september, Gorinchem

Laat zien wat je kunst!
Lunchconcerten en exposities in de Grote Kerk in Gorinchem
p10800231_2789843331.jpg

t/m 18 september, Gorinchem

Al meer dan 15 jaar organiseren de Vrienden van de Grote Kerk in Gorinchem exposities en lunchconcerten in de Grote Kerk.
Fotowedstrijd 2021 | Ode aan het Landschap
Kaart Oude Hollandse Waterlinie

t/m 24 september, Woerden

Ode aan het landschap van de Oude Hollandse Waterlinie.
Recht op verzet
Recht op verzet

t/m 3 oktober, Gorinchem

In deze verrassende tentoonstelling gaan historische prenten en uitspraken van Hugo de Groot een dialoog aan met het werk van hedendaagse kunstenaars.
Herfst tips
Herfst tips

t/m 13 november, Hoogblokland

Huur een Volkswagenbusje, Kever, Lelijk Eendje (2CV) of andere klassieke oldtimer om op avontuur te gaan en leuke herfst hotspots te bezoeken.
Ondernemers ervaren de kracht van video

vrijdag 17 september, Gorinchem

Op vrijdag 19 november 2021 is het weer zover. Dan is de @DagvdOndernemer. Drie enthousiaste ondernemers bereiden je in aanloop naar #DvdO voor op de strategische inzet van video. vr 17 sept om 10.15 u is de eerste instructie en begeleiding
Lingehavenconcert
Lingehavenconcert Gorinchem
Geannuleerd

17 en 18 september, Gorinchem

Het Lingehavenconcert is verplaatst naar 16 en 17 september 2022.
Orgelconcert met stadsorganist Arjan Versluis

zaterdag 18 september, Gorinchem

Bezichtiging van het orgel met aansluitend een miniconcert.
Zaterdagmarkt
zaterdagmarkt

t/m 25 december, Gorinchem

Elke zaterdag is er van 8.00 tot 17.00 uur rond de Grote Kerk een kleine warenmarkt.
Torenklimmen
Torenklimmen1

18 september, 25 september, Gorinchem

Elke zaterdag kun je de Grote Toren beklimmen. Op heldere dagen kun je zelfs de Dom in Utrecht zien!
Stadswandeling o.l.v. een gids
Stadswandeling met gids

18 september, 25 september, Gorinchem

Wandelen langs de mooiste plekken van de stad onder leiding van een VVV-gids.
Expositie en blinde veiling in de Caponnière Gorinchem
wvg-en-hvog_3822703164.jpg

t/m 31 oktober, Gorinchem

De Werkgroep Vesting Gorinchem (een onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum) organiseert in samenwerking met Caponnière en ARIART een expositie en een blinde veiling. De opbrengst komt geheel ten goede aan de restauratie van de VIS-kazemat gelegen bij de Vijfde Uitgang te Gorinchem.

IFFG Sunday Special | Wereld Alzheimer Dag
The Father

zondag 19 september, Gorinchem

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en IFFG geeft daar op zondag 19 september graag aandacht aan.

Locatie: VUE Cinema Appeldijk 59 Gorinchem
Film: The Father

Deze bijzondere film neemt je mee in het verhaal van een man op leeftijd die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Zijn dochter Anne, gespeeld door Olivia Colman, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar wanneer zij op zoek gaat naar een verzorgster voor haar dementerende vader. Na afloop van de film vindt er in de zaal een nagesprek plaats waarbij schrijver en spreker Dick Kits aanwezig is. Daarbij lanceert hij zijn nieuwe boek Dementie & Empathie.

Tickets: € 10
https://www.iffg.nl/specials/agenda/The-Father/  

IFFG houdt rekening met de huidige maatregelen en vraagt iedereen daarom om voldoende afstand van elkaar te houden. 

Daniël Roos – Laat Me Leven (try out)
Daniel Roos

zondag 19 september, Gorinchem

Niemand minder dan onze Gorcumse Daniel Roos staat op zondagmiddag tijdens ‘Peersicoop op Zondag’ in ons mooie theater! Tijdens zijn vorige optreden in Theater Peeriscoop werd de eerste steen gelegd voor een nieuw muzikaal thuis: Nederlandstalig eigen werk. Jarenlang was de Gorkumse singer-songwriter en pianist Daniel Roos vooral gericht op het spelen van covers; met zijn Billy Joel en Elton John tribute (Piano Man Band) en als barpianist. In 2020 moest het roer om en de liefde worden teruggevonden voor het schrijven. Want dat is wat hij altijd al het liefste deed. De inspiratie vloeide in zijn moerstaal.

Het afgelopen jaar heeft de zanger en pianist Daniel Roos hard gewerkt aan zijn Nederlandstalig repertoire en ergens in de komende maanden zal ook zijn album daarmee eindelijk af zijn.

Zijn eerste Nederlandstalige single is "Laat Me Leven" en daarnaar is zijn voorstelling dan ook vernoemd. Het is een werktitel en de voorstelling op 19 september wordt de eerste try-out van een programma met nieuw werk dat zich beweegt tussen singer-songwriter pop en kleinkunst.

Na jaren in het buitenland en meestal Engelstalig te hebben gezongen, is het thuiskomen om nu in eigen taal een verhaal te kunnen vertellen. Zijn muziek is nog even pakkend en melodieus maar zijn teksten nog persoonlijker. Tijdens deze Peeriscoop Op Zondag zal Daniel voor het eerst een volledig Nederlandstalige voorstelling spelen met prachtig nieuw werk tussen singer-songwriter pop en kleinkunst in.

De entreeprijs bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop. De voorstelling begint om 16.00 en duurt ongeveer een uur. Onze kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. 

Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

Herfst wandelmeditatie Engelenburg Herwijnen 2021
Iris Keasberry

zondag 19 september, Herwijnen

De wandelmeditatie staat in het teken van de herfst, de tijd om te oogsten en moeder aarde te danken daarvoor. Wat kun jij deze herfst oogsten?