Mooi Gorinchem

Dé vestingstad van Nederland!

Gorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En de grootste die nog helemaal intact is. De vestingwallen lopen helemaal rond en geven prachtige uitzichten over de rivieren; uniek in Nederland!

© Gorinchem Citymarketing

Winterse Food Tours

Happen & stappen door de vesting

© Gorinchem Citymarketing

Inspiratie

© Studio Ziezo

Herfstwandelingen

in prachtige kastanjebruine tinten

© Gorinchem Citymarketing

Verken de Vestingdriehoek

vier vestingen, een kasteel en een fort!

© Studio Ziezo

Allermooiste vestingstad van Nederland!

Feest in Gorinchem! Gorinchem is door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland. Op 19 augustus 2021 overhandigde Marga de Jager, CEO van de ANWB, officieel het bord Allermooiste Vestingstad aan burgemeester Reinie Melissant. We lieten haar natuurlijk gelijk zien hoe mooi Gorinchem is. 

Kijk je mee?

Nu te doen

UNESCO Werelderfgoed 

Op 26 juli heeft het Werelderfgoedcomité besloten om de Hollandse Waterlinies de werelderfgoedstatus te verlenen. De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie vormen nu samen een Werelderfgoed: de Hollandse Waterlinies.

 

2021: Hugo de Grootjaar

22 maart 1621: Hugo de Groot ontsnapt in een boekenkist uit Slot Loevestein en vindt op de Grote Markt van Gorinchem zijn vrijheid terug. In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot is ontsnapt. Wie was hij en wat liet hij na? In 2021 herdenken we het Wonderkind van Holland!

Bekijk het programma