Vestingdriehoek

Gorinchem - Dé vestingstad van Nederland

Vesting Gorinchem is de grootste vestingstad met nog complete stadswallen. Over de wallen kun je een wandeling maken en zie je onderweg de Dalempoort, imposante kanonnen en molens. Maar het is vooral erg gezellig in de levendige vesting met de vele terrassen en leuke winkelstraatjes.

Woudrichem - Pittoresk vestingstadje

In vesting Woudrichem ga je terug in de tijd. Bezoek midden in het centrum de Martinuskerk of ga lekker eten in de historische haven, waar de vele zalmschouwen je herinneren aan het rijke visserijverleden van de stad. Eens in de drie jaar verandert Woudrichem tijdens de Visserijdagen weer in een oude vissersstad.

Zaltbommel - Vestingstad aan de Waal

Ik ging naar Bommel om de brug te zien…

Martinus Nijhoff beschreef in 1934 de pracht van de mooie Gelderse vestingstad aan de Waal. Maar Bommel heeft zoveel meer! Niet alleen een prachtig pallet aan kunst en cultuur; ook leuke winkels, geweldige restaurants, historische gevels en eeuwen oude stadswallen en -muren.

Fort Vuren - Pleisterplaats aan de rivier

Op Fort Vuren kun je niet alleen lunchen of het fort bezoeken. Het bijzondere fort heeft ook allerlei slaapmogelijkheden in diverse prijsklassen. Van een simpele kamer waar vermoeide wandelaars of fietsers hun slaapzak kunnen uitrollen tot mooie B&B-kamers voorzien van luxe sanitair. Voor avontuurlijke mensen is zelfs een bunker ingericht als gastenverblijf voor vier personen.