5 x Zwemmen in Gorinchem

Het is volop zomer! Zon, strand en water; meer heb je niet nodig bij deze zomerse temperaturen. Maar waar vind je de leukste plekken om te zwemmen in Gorinchem? Wij zetten ze hier voor je op een rij.  

Strand Buiten de Waterpoort

Gorinchem is niet alleen een mooie vestingstad, maar heeft ook een heus stadstrand! Buiten de Waterpoort vind je verschillende strandjes waar je heerlijk kunt zwemmen in de rivier de Merwede. In dit stadspark, net buiten de vestingwal, zijn ook veldjes om te picknicken, speeltoestellen voor de kinderen en sportfaciliteiten. Heb je honger gekregen van alle actie? Bij de Boulevard hebben ze de lekkerste friet van Gorinchem. Of strijk neer op het terras van Stoute Karel voor een topwijntje met borrelhap of diner. En binnenkort opent hier ook een trendy beachbar!  

Lingebos

Het Lingebos in Vuren is meer dan een bos. Het heeft ook een zwemplas van 10 hectare groot met meerdere zwemzones. Zo kunnen de kinderen veilig spelen op het strandje en zwemmen in ondiep water. Je snack, drankje of ijs kun je kopen bij Het Kraaiennest. Maar er zijn ook betonnen platen waar je mag BBQ’en. Dus laad die koelbox maar vol!   

Het zwemwater in het Lingebos wordt gecontroleerd, omdat er bij hitte blauwalg kan ontstaan. Check dus vooraf of je veilig kunt zwemmen op zwemwater.nl.

Het Wiel

Net buiten de vesting Gorinchem ligt Het Wiel in Dalem. Deze diepe plas is overgebleven na een dijkdoorbraak en ligt achter de Waaldijk, bij nr. 5. De dijk is afgesloten voor werkzaamheden; je komt er daarom tijdelijk via een onverhard pad in de Beatrixlaan (achter het hoekhuis langs). In de zomer kun je hier heerlijk zonnen, zwemmen of een balletje trappen in het gras. Ook hier moet je oppassen voor blauwalg, want het is stilstaand water.

Caribabad

Houd je niet van natuurbaden? Het Caribabad is hét zwembad in Gorinchem. In dit overdekte zwemparadijs kun je alle seizoenen terecht. ‘s Zomers in het buitenzwembad met peuterbadjes, ligweide en speeltoestellen, en het hele jaar in het tropische binnenbad. Allebei kan natuurlijk ook. Met de vele gijlbanen, bubbelbaden en Turkse stoombaden is dit de ideale plaats voor een hele dag ontspanning en waterplezier. Het Caribabad is ook de plek voor zwemles, babyzwemmen, aquajoggen of een van de andere sportactiviteiten. 

Het water op

Wat is er leuker dan een stukje varen en af en toe een plons nemen? Vanuit Gorinchem kun je een sloep, kajak of sup huren en de Linge op varen. Langs de Linge zijn diverse plekken waar je even kunt aanleggen voor een picknick en een frisse duik. 

Ook aan de overkant van de Waal en Merwede zijn leuke strandjes te vinden. Bij Woudrichem bijvoorbeeld, dat goed te bereiken is met de veren van Riveer

Mooie zomer!