6 x leuke workshops in Gorinchem

Wat doe je als je een uitje wilt organiseren met je familie, vrienden of collega’s? Dan ga je samen gezellige dingen doen! En met deze workshops wordt het niet alleen gezellig, je hebt ook gelijk een mooi cadeau of iets lekkers om mee naar huis te nemen. Wij geven je 6 tips voor de leukste workshops in Gorinchem.   

Atelier Marleen van Zwienen

Alleskunner Marleen van Zwienen is een creatieve duizendpoot en een ervaren coach. De perfecte ingrediënten voor een creatieve workshop. Kinderen, volwassenen en bedrijven kunnen een workshop naar keuze volgen: van schilderen, vilten en kleien tot fotografie voor het green screen; alles kan! Maak samen één groot kunstwerk of allemaal iets voor jezelf. Ook de catering kan geregeld worden. Leuk voor een kinderfeestje, familiedag of teambuilding met je collega’s. Prijzen op aanvraag.

Olala Chocola

Zoek je een chocolade workshop in Gorinchem, dan moet je bij Olala Chocola zijn. Deze ambachtelijke chocolatier maakt al zijn chocola zelf. En op zaterdagen deelt hij graag zijn geheim met jou. In een klein groepje van 4 tot 7 personen ben je 1,5 uur bezig. Je krijgt eerst uitleg over de herkomst van chocolade en hoe ermee gewerkt wordt. Daarna ga je zelf aan de slag om 24 heerlijke bonbons te maken. Tussendoor is er tijd voor koffie en thee met… chocola natuurlijk! Vanzelfsprekend houd je 1,5 m. afstand van elkaar tijdens de workshop. Het resultaat en de gezelligheid zijn er niet minder om!

Prijs: € 29,50 per persoon.

Workshop Mozaïek

Grafisch vormgever Hanneke Jansen wordt blij van mozaïeken en dat deelt ze graag in haar workshops. Met een klein groepje ga je aan de slag en maak je in 3,5 uur een leuke schaal, sfeerlichtje, fotolijstje of iets anders. Neem bijvoorbeeld een oude schaal of lijst van thuis mee die wel een oppepper kan gebruiken. Voor € 35 ben je een leuke (mid)dag én een kunstwerkje rijker. De prijs is inclusief al het materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Perzisch koken met passie!

Chef Abbas heeft jarenlang gewerkt aan de perfecte balans van smaken. En hij doet niets liever dan zijn passie voor de Perzische keuken met anderen delen. Dat werkt aanstekelijk, want zijn kookworkshops zijn altijd een succes. In groepen van 4 tot 8 personen leert chef Abbas je de geheimen van de Perzische keuken. Samen bereid je de gerechten, terwijl Abbas vertelt over de verschillende smaken, kruiden en specerijen. Terwijl het water je in de mond loopt van de geuren, stil je je maag met een hapje en een drankje. Na 3 uur ga je naar huis met de recepten en een portie van alle bereide gerechten. Wedden dat jij een goede beurt maakt thuis?

Prijs: € 59,95 per persoon.

Studio Roodenburg

Lijkt het je leuk om eens op een groot vloerweefgetouw te weven? Dan is de cursus ‘Weven Basis 1’ van Studio Roodenburg echt iets voor jou! In deze cursus leer je de beginselen van het weven: verschillende bindingen, weefselherkenning, hoe je een schering ontwerpt, kleurenleer en natuurlijk het weven zelf. De weefgetouwen zijn al ingeregen, dus krijg je genoeg tijd om proeflapjes te weven. Je moet er wel wat geduld voor hebben, maar uiteindelijk ga jij na 5 weken met je eigen handgeweven, unieke handdoek naar huis.

Prijs: € 325

Handig met de naaimachine

Wil je handiger worden met de naaimachine? Of de tips en tricks leren van een lockmachine, quilten en appliceren? Van Keekem – de eerste naaimachinewinkel in Nederland! - geeft regelmatig creatieve workshops in Gorinchem om je skills te verbeteren. Ook snijden, punchen, vilten en borduurmachine workshops komen voorbij. Let ook op de agenda voor de thema workshops; lente, zomer, herfst en winter kunnen een thema zijn, maar ook Pasen, moederdag, vaderdag, geboorte of Kerst. Afhankelijk van het thema wordt met verschillende technieken en materialen gewerkt.