7 x de leukste familie-uitjes

Bezoek je de allermooiste vestingstad van Nederland met het gezin? Dan wil je natuurlijk weten wat er te doen is voor de kids. Een leuke speurtocht doen, dieren knuffelen, roetsjen van de glijbaan of op avontuur op het platteland. De 7 leukste uitjes om te doen in Gorinchem met kids!

Memory Bricks

Een doorslaand succes bij jong en oud zijn de Memory Bricks. Een geheimzinnige kunstenaar heeft door heel de vesting stenen gelegd met een voorwerp uit het recente verleden; een cassettebandje, een briefje van tien gulden, een dinky toy en nog veel meer… Alle stenen staan op een speurkaart die je hier kunt downloaden of bij de VVV kunt halen, maar dan begint de zoektocht pas. Heel wat jongeren hebben er uren speurplezier van gehad en voor volwassen Gorcumers is het een ‘trip to memory lane’. Nu is het jouw beurt!

  Knuffelen met dieren

Kinderboerderijen zijn altijd een geslaagd uitje met kinderen. In het Natuurcentrum wonen echte boerderijdieren zoals ezels, geiten, schapen, varkens, mini paarden, cavia’s, konijnen, kippen, kalkoenen en nog veel meer. Op de Knuffelweide en knuffelpleintjes mag je de dieren lekker knuffelen. Voeren mag ook, maar alleen met het voer uit de automaten in de stallen. Heb je genoeg geknuffeld? Dan zijn er altijd nog andere leuke dingen te doen. Bijvoorbeeld een gratis DIY-rondleiding of één van de leerzame quizzen. Je kunt ook speurtochten en spellen huren, zoals De Grote Boerderij Ontdekkingstocht of het XL Dobbelspel voor het hele gezin.

Puzzelwandeling

Een stadswandeling met kinderen saai? Niet als je er een spelletje van maakt! De puzzelwandeling voor kinderen is dé manier om de oude vestingstad samen te ontdekken en tegelijk een quiz te doen. Wie weet als eerste het antwoord te vinden en de code te kraken? Die haalt de beloning op bij de VVV. Daar koop je natuurlijk eerst de wandeling voor € 1. Ook leuk voor grootouders om in huis te hebben als de kleinkinderen komen.

Plons, Duik en Spring in het Caribabad

Het Caribabad is een actief dagje uit met het gezin. De kinderen zullen zich geen moment vervelen in dit subtropische zwemparadijs. Voor iedere leeftijd is er een passend warm bad, sommige met stroomversnellingen en waterstralen en er zijn ruime whirlpools. Op een 112 meter lange, interactieve glijbaan roetsj je naar beneden met audio- en visuele effecten. Aan het einde kun je je foto met snelheidsscore naar jezelf mailen. En terwijl de kinderen zich uitleven, kun jij even lekker bijkomen in een van de zithoeken of een Turks stoombad. Voor het eten hoef je niet naar huis, want je kunt hier ook terecht voor een drankje, snack of maaltijd. Het zwembad is volledig toegankelijk voor minder validen, er is zelfs een tillift om je het water in te helpen. Iedereen kan dus mee!

Wandelen en gamen

Wat weet jij van het Rampjaar 1672? Dat is de uitdaging in deze Waterlinie Game. Want strategisch nadenken is niet genoeg, je moet je ook nog kunnen verplaatsen in de tijd dat onze Republiek werd aangevallen door maar liefst vier vijanden tegelijk! Terug dus naar 1672, pas dan kun je het verborgen voorwerp (geocache/gamepin) vinden. Een flinke uitdaging, en vooral geschikt voor wat oudere kinderen. Tip: maak verschillende teams en speel tegen elkaar in deze game door de vesting Gorinchem.

Karten & games

Als je het durft, kun je met het hele gezin gaan karten bij A15 Karting. Voor kinderen zijn er speciale junior karts met gekleurde gas- en rempedalen. En voor de veiligheid speciale tijden; op zaterdag en zondag van 13-16 uur is het ruim baan voor kids. In vakanties is de baan ook van dinsdag t/m vrijdag vrij voor kinderen. Je moet wel minimaal 140 cm. lang zijn en reserveren is aan te raden. Toch iets te heftig? Kies dan voor een van de andere games bij A15, zoals paintball, kruisboogschieten, sumo worstelen of bungee soccer. Met een low budget arrangement combineer je drie toffe activiteiten!      

Avonturen beleven met Fien en Teun

Midden in de polder staat Avonturenboerderij Molenwaard; al drie jaar op rij het leukste uitje van Zuid-Holland! Niet zo gek, want sinds Boer zoekt vrouw is het boerenleven populairder dan ooit. In dit themapark beleven Fien & Teun, twee vrolijke boerenkinderen, de leukste avonturen op de boerderij in het dorpje Molenwaard. Je komt ook hun vriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe en Pim de hond tegen. Zo leren je kids van alles over het leven op de boerderij; hoe zorg je voor de dieren en de natuur, en waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Hollandser dan dit wordt het niet!