Sommer Music Store na ruim 100 jaar nog springlevend

Het familiebedrijf Sommer is een begrip in Gorinchem. Al in 1919 opende Wilhelm Sommer een winkel in Piano’s en Orgels op de Hoogstraat. Ook zijn vier zonen hadden allerlei winkels in o.a. witgoed en platenzaken. Jongste zoon Hans (sr) en kleinzoon Hans (jr) zetten de pianowinkel voort. Na een korte uitstap naar een industrieterrein op oost is de pianowinkel weer terug in de stad; in oktober 2018 opende René Meulmeester de Sommer Music Store op de Appeldijk.

René, je bent geen Sommer, hè?

Nee, maar wel  de nieuwe eigenaar van de Sommer Music Store. De familie wilde heel graag de muziekwinkel weer terug in het centrum, maar heeft het zelf te druk met de vastgoedactiviteiten. Ik kende Hans en ben al 40 jaar bezig met muziek. Vanaf mijn negende jaar speel ik gitaar en repareer ik ze. En ik speelde in allerlei bandjes en organiseerde optredens. Ik had al langer de wens om een mooie muziekwinkel te openen. De familie heeft mij gevraagd om de muziekwinkel voort te zetten in hun pand op de Appeldijk. Ik heb het zelf verbouwd en ingericht naar mijn wensen. Zo wilde ik per se een podium hebben. En uiteraard heel veel ruimte voor gitaren. Ook de naam Sommer blijft eraan verbonden. Ik zet de familietraditie voort, maar wel op mijn eigen manier.

Ja, want Sommer Music Store is veel meer dan een muziekwinkel.

Zeker! Het assortiment muziekinstrumenten is heel breed, van toetsen en snaren tot percussie, versterkers, licht en geluid en zelfs instrumenten voor kinderen. Maar ook bladmuziek en allerlei accessoires. Je vindt hier al artikelen vanaf € 5, dus ook voor een cadeau kun je terecht en ik heb eigen cadeaubonnen vanaf € 5. Daarnaast heb ik een eigen reparatieafdeling en geef ik workshops in gitaarbouw en reparatie. Zodra het weer kan ga ik ook demo’s geven en er staat een workshop cajón bouwen op het programma (houten percussie-instrument, red.). Know how en service zijn voor mij heel belangrijk; daar onderscheid ik me mee. 

En je organiseert nog steeds concerten!

Voor de coronacrisis had ik zondagmiddagsessies om lokale muzikanten een podium te bieden. En ik was net begonnen met optredens op de donderdagavond van professionele muzikanten. Dat liep heel goed! Samen met slijterij ’t Kleine Uiltje maken we er een gezellig avondje uit van. Heel intiem, want de ruimte is beperkt. Ik noem ze dan ook ‘private concerts’. Daar wil ik straks mee doorgaan en ook verschillende genres programmeren. Muziek verbindt en brengt mensen samen. Daarom wilde ik een podium en is een deel van de winkel ingericht voor optredens. Maar ook als je een vraag hebt ben je welkom. Aan de koffiebar achterin wordt veel over muziek gepraat. Ook dat is service!

Sommer Music Store is ook acceptant van de Bliekenbon

Appeldijk 11 Gorinchem

Website