Cultuur & historie

Historische monumenten, musea, theaters, gezellige horeca en knusse winkelstraatjes; de levendige vesting heeft alles voor een compleet dagje uit. Zomer of winter, er is altijd wel wat te zien, doen of beleven. In de vesting zijn ook allerlei bijzondere winkeltjes, ateliers en galeries te vinden waar je kunt snuffelen tussen kunst, antiek en curiosa. Iedere tweede zondag van de maand is een Culturele Zondag met wisselend aanbod op het gebied van kunst, ambacht, lifestyle of cultuur.

Gorcums Gouden Eeuw

De 17e eeuw was Hollands ‘Gouden Eeuw’. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden maakte een ongekende bloeiperiode door op het gebied van handel, wetenschap en kunsten. Ook Gorinchem floreerde en bracht grote kunstenaars voort als Cornelis Saftleven, Jacob van der Ulft, Jan Olis en Aert van der Neer. Hun werk hangt in musea in Londen, Parijs, New York en St. Petersburg.

Een aantal schilderijen van deze beroemde Gorcumse schilders uit de Gouden Eeuw is permanent te zien in het Gorcums Museum. Zeker een bezoek waard!

Bekijk ze allemaal!

Meer cultuur & geschiedenis