5 x Bijzondere Boekenwinkels in Gorinchem

Nu de dagen korter worden zoeken we thuis meer vermaak. En wat is er lekkerder op een donkere avond dan met een goed boek op de bank neerploffen? Gorinchem heeft bijzondere boekenwinkels waar je heel veel inspiratie opdoet. We nemen je mee langs vijf boekhandels waar je een voorraad voor het najaar kunt inslaan. Ook een goed idee voor een Sint- of Kerstcadeau!   

Boekhandel De Mandarijn

Ben je wel eens in Livraria Lello in Porto geweest? Of in Parijs bij Shakespeare & Company binnengelopen? Dan vind je De Mandarijn in Gorinchem vast ook leuk. Gorcums oudste boekwinkel zit in een van de mooiste monumenten van de vesting: Dit is in Bethlehem uit 1566. Bekijk vooral de gevel voor je naar binnen gaat; een bezienswaardigheid die in geen enkele stadswandeling ontbreekt. Eenmaal binnen kun je je uitleven als liefhebber van Nederlandse en Engelse literatuur. Ook voor kinderen is er een ruim assortiment kwaliteitsboeken en leuke cadeaus.

Down on the Corner

De globe aan de gevel verraadt het al: bij Down on the Corner reis je de hele wereld rond. Je kunt er heerlijk rondsnuffelen in reisboeken, kookboeken en kinderboeken met een werelds thema. En je vindt er allerlei wereldse accessoires, spelletjes en cadeaus. De winkel heeft ook een platenafdeling, Another Record, met een aardige collectie tweedehands lp’s en cd’s. Je zou er zomaar die plaat kunnen vinden die je al lang zoekt! Er is daar nog kleding aan toegevoegd van Brown Eyed Girl: een knipoog naar retro waarmee je in stijl over de wereld kunt reizen. Een boekwinkel voor de wereldburger!

De Boekenkist

De Boekenkist dankt zijn naam aan de kist waarin boekenwurm Hugo de Groot ontsnapte van Slot Loevestein naar Gorinchem. Het is een moderne boekenwinkel waar je de nieuwste boeken vindt in allerlei genres; van fictie tot tuinboeken en van kinderboeken tot kookboeken. Daarnaast is er veel keuze in spellen, souvenirs, wenskaarten en cadeaus. Eigenaar Dieter geeft persoonlijke leestips en bezorgt je bestelling ook graag thuis als je de deur niet uit kunt of wilt.   

Boekhandel Ritmeester

Ritmeester is meer dan een boekhandel. Hier vind je alles op het gebied van christelijke boeken en bijbels. En een uitgebreide collectie spellen, muziek, cadeaus, wenskaarten, agenda's en kalenders met religieuze onderwerpen. Wil je de deur niet uit? Je kunt ook bestellen in de webshop. Daarnaast heeft Ritmeester ook een full service drukkerij voor je geboortekaartjes, trouwkaarten, jubileum of uitnodigingen. 

Bibliotheek Gorinchem

Verslind jij boeken? Denk dan ook eens aan de bibliotheek. Maar de bibliotheek in Gorinchem is er al lang niet meer alleen voor boeken. Je kunt er ook luisterboeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften lenen. Of zomaar binnenlopen om de krant te lezen, te werken of aan een van de activiteiten of cursussen mee te doen. Als lid heb je ook toegang tot digitale diensten zoals e-books, eMuziek, eLuisterboeken, gratis wifi en de BiebApp. En het is de plek waar je je favoriete auteur ontmoet, de beste films ziet en de leukste workshops doet. De bieb is er voor iedereen, ook als je weinig leest!