Kerst in de Arkelstraat

Van Zuilen Mode: uniek winkelconcept in Heilige Geestkapel

Hij valt direct op als je de Arkelstraat inloopt; de voormalige Heilige Geestkapel van rond 1300. Tot in de 17e eeuw werd hier voedsel en turf uitgedeeld aan de armen. De gevel en toren zijn nog origineel, maar zodra je binnen bent, beland je in een shopwalhalla van ruim 1600 m2. Van Zuilen Mode huist er tegenwoordig in 8 aaneengesloten historische panden, die onderling verbonden zijn.

Eigenaar Bert van Zuilen: “We hebben alle zaken onder één dak; damesmode, Heeren van Zuilen, van den Assem schoenen, een aantal shop-in-shops en een webwinkel. Ons concept is uniek in Nederland. Nergens anders vind je zoveel luxe collecties bij elkaar met een hoog serviceniveau. Uit heel Nederland komen mensen ervoor naar Gorinchem. Wij verleiden ze dan om meer van onze vestingstad te gaan bekijken.”

Oogstrelende etalages & kerstevent

Behalve de panden zijn ook de etalages echte eyecatchers. Bert maakt er dan ook veel werk van: “Een etalage moet je laten stilstaan om te blijven kijken”. De Kerstetalages, dit jaar in spetterend roze, paars, zilver en goud, doen precies dat!

Klanten worden ook regelmatig getrakteerd op luxe shopping events. Van Zuilen bestaat dit jaar 55 jaar en heeft de klanten in november getrakteerd op diverse originele shopping events. Zo was er een speciaal weekend met een heuse kok, diverse DJ’s uit o.a. Amsterdam én een optreden van Dennis van Aarssen.

Het weekend van 17 en 18 december is het volgende event; de Van Zuilen Kerstmarkt. Bert: “Het wordt een gezellig evenement met gift shop van Ace & Ada fine jewelry, lekkere hapjes en natuurlijk glühwein en warme chocolademelk. Koop je leuke cadeautjes in de kerst gift shop, dan kan je alles mooi laten inpakken bij onze inpakservice. Een weekend vol inspiratie voor de feestdagen!”

Van Zuilen Mode is beide extra koopzondagen open.

Meer mode in de Arkelstraat

Wil je jezelf in het nieuw steken voor de feestdagen, dan zit je sowieso goed in de Arkelstraat waar mode de boventoon voert. Of je voor chique of casual gaat, voor mannen is er genoeg te kiezen bij Van Soest Herenmode,Pierre Cardin en Van Dal Mannenmode. Draagbaar design van Scandinavische, Duitse en Nederlandse ontwerpers voor vrouwen vind je By Hakkers, trends voor de moderne vrouw bij Norah en voor een maatje meer is er Maxelle Mode. Om het af te maken is Duifhuizen hét adres voor een passende tas, riem of ander accessoire.

Mooie feestdagen!