Voorjaarsuitjes van Anne-Sterre

Anne-Sterre is sinds februari bezig met haar afstudeeropdracht bij Stichting Gorinchem Citymarketing om haar opleiding Communicatie af te sluiten. Extra handig om eens in het aanbod van de stad te duiken! Want dat er meer is dan op het eerste oog lijkt, daar is ze van overtuigd.  

Wie is Anne-Sterre?

Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag, de mooie stad achter de duinen. Ruim anderhalf jaar geleden ben ik in Hardinxveld-Giessendam verzeild geraakt toen ik ging samenwonen met mijn vriend. Heel anders dan Den Haag natuurlijk, maar je staat zo in een grotere stad en in de omgeving is veel groen te vinden. En laat zowel stad als natuur nou net een grote aantrekkingskracht op mij hebben!

Wat doe je precies bij Stichting Gorinchem Citymarketing?

Gorinchem is het afgelopen jaar verkozen tot mooiste vestingstad van Nederland. Dat is natuurlijk een hele eer voor de stad! In mijn afstudeeropdracht ga ik onderzoeken hoe Gorinchem zich met behulp van marketingcommunicatie – en dan met name storytelling – nog verder kan onderscheiden, om ook in de toekomst relevant te blijven voor bezoekers.

Wat zijn jouw tips?

 

Tip 1

Het is voorjaar en de natuur komt weer tot leven. Niets fijner dan de frisse voorjaarslucht op te snuiven tijdens een rondje over de vestingwallen. Van 25 maart tot en met 31 mei kom je hier de buitententoonstelling Linie van Boven tegen. Daarnaast kom je op de route ook langs allerlei historische gebouwen, waarvan je bijvoorbeeld Molen Nooit Volmaakt en Molen de Hoop ook echt kunt bezoeken. Je kunt een kijkje nemen in de molenwinkel of genieten van het uitzicht.

Tip 2

Voor mij is het nog altijd leuk om de stad Gorinchem verder te leren kennen. Ik woon nu een tijd in de buurt, maar ken de stad nog niet zo goed als een local. Een leuke tip om anders naar de stad te kijken is de Puzzelwandeling. Je leert spelenderwijs over de geschiedenis van de oude vestingstad door goed om je heen te kijken en vragen te beantwoorden. Ook leuk voor kinderen vanaf 8 jaar!

Tip 3

In het Paasweekend komt het HOPPAAA! foodtruckfestival weer naar Gorinchem! Als je het mij vraagt echt iets om naar uit te kijken. In het grote stadspark buiten de Waterpoort is het lekker genieten van allerlei hapjes en drankjes bij de foodtrucks, muziek en zelfs een XL zweefmolen. En natuurlijk zijn er paaseieren verstopt voor de kids!

Tip 4

De ideale zondag bestaat voor mij uit activiteiten buitenshuis. Lekker eropuit om nieuwe dingen te ontdekken. De Culturele Zondag is daarvoor perfect! Elke tweede zondag van de maand zijn diverse galeries, theaters, musea en ateliers geopend, sommige zijn zelfs gratis te bezoeken. Zo krijgen kunst en cultuur de aandacht die ze verdienen.

Meer leuke uitjes ontdekken?
Bekijk in de agenda wat je in Gorinchem kunt doen!