Tips voor de meivakantie

Het is lente en de kinderen zijn een weekje vrij. Ga je niet op reis, maar wil je wel leuke dingen doen? Wij geven je tips om op reis te gaan in Gorinchem en omgeving! 

Gorinchem van boven

Heb je altijd al eens de Grote Toren willen beklimmen, maar is het er nog steeds niet van gekomen? Het seizoen is weer begonnen; van mei t/m september kun je elke zaterdag 256 treden naar boven klimmen. Daar wacht je een adembenemend uitzicht over de stad! Je hoeft trouwens niet in een keer alle treden op. Onderweg stopt de torengids twee keer op een tussenverdieping en kun je even uitpuffen. Je moet wel 8 jaar of ouder zijn. Reserveer snel je plekje bij de VVV voor 13 uur of 15 uur.

Kriebelbeestjes en voorleeshelden

Voor de kleintjes is het Natuurcentrum altijd leuk, maar woensdag 4 mei is het extra leuk. Om 14.30 uur komt er een Voorleesheld van de bibliotheek voorlezen aan kinderen van 4 t/m 8 jaar. Zoals altijd kiest hij of zij een onderwerp uit over natuur en milieu.

De kriebelbeestjes zijn er van 15-16 uur speciaal voor kleintjes van 4-7 jaar. Eng? Nee hoor, natuurjuf Els van Lis vertelt je alles over mieren, slakken en andere kleine helden.

Ook de andere dagen in de meivakantie is het Natuurcentrum gewoon open en kun je lekker spelen in de vernieuwde speeltuin, knuffelen met de dieren en genieten van de nieuwe menukaart!

Speuren in de Waterlinie

Wist je dat we dit jaar het Rampjaar 1672 herdenken? En dat water ons toen heeft gered? Buiten de Waterpoort staan zes grote luchtfoto’s van de belangrijkste locaties in de Oude Hollandse Waterlinie, die 350 jaar geleden is ‘geboren’. Bij deze tentoonstelling is een toffe fotospeurtocht gemaakt. Jonge vestingfanaten van 5 tot 11 jaar kunnen de speurtocht gratis halen bij de VVV. Ben je klaar, dan mag je een leuke verrassing halen bij de VVV (Groenmarkt 8).

Schipper, mag ik overvaren?

Aan de overkant van de Merwede ligt Slot Loevestein. De leukste manier om er te komen is natuurlijk met het veer uit Gorinchem. Dat vaart vanaf mei weer naar het beroemdste kasteel van Nederland. Ook leuk; stap over in Woudrichem en neem het kleine veer tussen Woudrichem en Loevestein. Een uitje op zich!

Eenmaal daar hoor je natuurlijk het verhaal over de ontsnapping van Hugo de Groot, maar er is veel meer te doen deze vakantie. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen en zet de vesting onder water met het waterspel. Doe mee met de workshop aquarelleren (alleen op woensdag) of luister naar één van de verhalen over dit stoere slot.

 

Pokemon Ruilmiddag

Spaar jij of je kind Pokemonkaarten en heb je dubbele? Dan is dit je kans; donderdag 5 mei is er een ruilmiddag bij de Speelgoedbank in de Gasthuisstraat 34. Tussen 14 en 16 uur ben je welkom! Wie weet breid je je collectie weer uit met nieuwe kaarten.