Zomer in dé vestingstad

Ga jij (nog) niet op vakantie? Ook in eigen land is er genoeg te doen in de zomer. Of je nu wilt dobberen op het water, toeren door het groen, actief buiten zijn of juist relaxed genieten, het kan allemaal in Gorinchem!

Rondje Pontje

In de zomer vaart Riveer elke dag in de Vestingdriehoek; je kunt meerdere keren per dag het rondje Gorinchem-Woudrichem-Slot Loevestein-Fort Vuren doen. Leuk voor een Rondje Pontje! De gratis routekaart haal je bij de VVV Gorinchem. Met de voordelige dagkaart van Riveer stap je zo vaak op en af als je zelf wilt. Hop on, hop off!

Stomen op de Linge

Jan de Sterke is een van de weinige nog varende stoomboten in Nederland. En jij kunt mee! Op 13 & 14 augustus wordt de ketel opgestookt voor een vaartochtje over de Linge. In drie kwartier vaar je van de historische haven in Gorinchem tot Arkel en terug. De ruimte is beperkt, dus reserveer snel je plekje bij de VVV.

Outdoor fun

De waterrijke omgeving van Gorinchem leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten. Huur eens een sloep, kajak of sup voor een idyllisch tochtje over de Linge. Of fiets door het groene rivierengebied en ontdek unieke pareltjes met een e-bike, fatbike of racefiets. 

IFFG Buitenbios

Vier heerlijke zomeravonden met film onder de sterrenhemel. Het IFFG zet het grote doek weer op in de buitenlucht; op de stadswal, in de wijken en bij Slot Loevestein! Kijk in de agenda welke prachtige films je kunt zien deze zomer.

Foodtruck festival Hoppaaa!: 22-24 juli

Neem een slipperdag en schuif aan op het grootste zomerterras Buiten de Waterpoort. Geniet van borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, silent disco, sangria, live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, de cocktailbar, shared dining, lang tafelen en meer. Ook aan de kleintjes is gedacht met een pool party area en schminken bij de KinderCrea. Laat de zomer maar komen!