Een van de beste marketingbureaus van Nederland zit in Gorinchem

‘Opperhoofd’ Roderick van Straten van Online Marketing Bureau Heers is weliswaar niet in Gorinchem geboren, maar voelt zich wel helemaal thuis in ons knusse vestingstadje. Hij heeft dan ook geen enkele behoefte om weg te gaan. Integendeel, hij doet zijn best om iets bij te dragen aan de stad.

“Gorinchem is de laatste 20 jaar erg opgeknapt. Het is nu een gezellige en relaxte vestingstad. Je loopt zo overal naartoe. Het heeft de voordelen van een grote stad, zonder de nadelen”, vindt Roderick. Zelf is hij geboren in het Noord-Brabantse Andel, maar vanaf de middelbare school verknocht aan Gorinchem. Hij ging naar Lyceum Oudehoven. “Elke dag 20 km. heen en weer fietsen, 2 uur per dag, daar krijg je een berenconditie van.” Hij bouwde hier een sociaal leven op, ging stappen met vrienden en was een fervent sporter. Dat sociale leven bracht hem na zijn studie weer terug naar Gorinchem. Vijftien jaar geleden is hij in de bovenstad gaan wonen en startte er in 2013 zijn eigen online marketingbureau Heers.       

Online marketing met resultaat: het ROPO-effect

Het gaat goed met Heers; het is inmiddels een van de beste marketingbureaus van Nederland met meerdere nummer 1 posities in Google. En in de directe omgeving is nauwelijks concurrentie te vinden. Roderick: “Onze klanten zitten overal in het land, maar ook lokaal. Wij zorgen voor het ROPO-effect (Research Online, Purchase Offline). Dat is ook essentieel voor de retail. De zoektocht naar een product of bedrijf start meestal online, maar vaak wordt de aankoop offline gedaan. Daarnaast wordt er fysiek vaak meer verkocht per klant door goed advies en service. Heers stimuleert met online marketing de offline verkopen en brengt in kaart hoeveel online marketing bijdraagt aan die fysieke bestedingen; 10% meer omzet is geen uitzondering. Online marketing met resultaat, daar gaat het om!”

"Belangrijk dat de vestingstad blijft leven"

Roderick heeft een breed netwerk in Gorinchem en vindt het belangrijk om elkaar een beetje te helpen. “We kopen zoveel mogelijk lokaal, ook al is het soms online goedkoper. Maar je kent elkaar en je gunt het elkaar ook. Zo lunchen wij dagelijks in de stad en kopen we onze kantoorspullen lokaal. Het is leuk om Gorcumse bedrijven te helpen en mooi als de stad daardoor sterker wordt.”  

Heers is ook sponsor van het Gorcums Winterfestijn. Roderick: “Wij werken in het gaafste kantoor van Gorinchem; aan de Grote Markt met zicht op het Oude Stadhuys. Het Winterfestijn is pal onder ons raam en heel gezellig. Het lééft dan in de stad! Ik vind het belangrijk dat de vestingstad blijft leven. Daarnaast steun ik nog twee sportclubs; G.H.C Rapid en GKV. Dat heeft met winnen te maken en natuurlijk om met oud-teamgenoten nog eens gezellig een borreltje te drinken.”

Het winnen zit Roderick sowieso in zijn bloed. Dat heeft hij bij het sporten, maar ook in zijn werk wil hij nummer 1 zijn: “Ik wil groeien en winnen. Heers heeft nu 10 mensen in dienst, maar ondanks de crisis moet ik binnenkort weer uitbreiden. Ik kijk al uit naar een groter pand, liefst weer in de vesting. Een probleem is wel om jong talent te vinden. Dat mis ik nog in de stad.” 

Heers

Kerksteeg 1B, 4201 CK, Gorinchem

Website van Heers