Vakantie in de Vestingdriehoek

Vakantie… de Gorcumse Zomerchallenge!

In onze regio breekt vrijdag 18 juli de zomervakantie aan en velen zullen dit jaar dichtbij huis hun vertier en vermaak zoeken. De vakantieganger en toerist is dit jaar op zoek naar parels in het Nederlandse landschap. Nou dan zit je bij ons in Gorinchem wel goed, als stadsgids benadruk ik graag de unieke combinatie van natuur, cultuur en cultureel erfgoed. Onze vesting maakt onderdeel uit van de Vestingdriehoek, een samenwerking tussen vestingen Gorinchem, Zaltbommel en Woudrichem, Slot Loevestein en fort Vuren. Van groot tot klein, vermaken kun je je bij deze locaties uitstekend! In het gebied tref je ook de alom aanwezige historie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Start je dag met een goede kop koffie en lekkers bij één van de horecagelegenheden aan de Grote Markt of Groenmarkt.

Voor het hele gezin is er is deze zomer genoeg te doen in onze stad en directe omgeving! Nu de grote festivals zijn vervallen hebben de ondernemende Gorcumers samen met de gemeente toch een divers programma weten te ontwikkelen. Doe je mee aan de Gorcumse zomerchallenge?!  Wat ook super leuk is om samen met kinderen te doen is de wandeling 'Met open ogen door Gorinchem'. Deze tocht neemt je mee door de Gorinchemse binnenstad. Je leert iets over de geschiedenis van de oude vestingstad. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Als je nu met de advertentie van de Gorcumse Zomerchallenge naar de VVV gaat, kun je de wandeling gratis ophalen. Na een super verrassende stadswandeling door de vesting, een fietstocht langs de rivier de Merwede of een bezoek aan de Vestingdriehoek, kom dan zeker terug naar je startpunt van de dag. Riveer zorgt dagelijks voor de verbindingen over water en brengt je weer terug bij Buiten de Waterpoort. Nu we toch on the move zijn, ik ben super blij dat het museum de deuren ook weer open is gegaan in juni! In de expositie On the move toont het Gorcums Museum hedendaagse kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur. De expositie loopt door t/m 22 november 2020 en mag je zeker niet missen.

Na alle beweging is het  tijd voor een drankje en wat lekkers op één van de heerlijke terrassen die onze vesting rijk is. Ik noem met veel plezier onze horecatoppers aan de Grote Markt en Groenmarkt,  restaurant De Hoofdwacht, Eet- en drinkerij ‘t Oude Stadthuijs, Restaurant De Gasterij, Eetcafé Kees, Grand Café Tax, Ayo, Snoek&Snoek Pasta Wijnbar, Pizzeria La Fontana of Ayo de Surinaamse snackbar. Nou als dat niet genoeg keuze is. En of ik nou lekker heb gegeten, gewandeld of gewinkeld… een ijsje van IJssalon Venezia gaat er altijd in, mmmmm!

Vraag bij de VVV aan de Groenmarkt 8 naar de mogelijkheden voor huur van fietsen, wandel- en fietskaarten, stadswandelingen, toeristische informatie en actuele stadsprogrammering.

Fijne zomer(vakantie) en beleef lokaal!