Het ijsseizoen is geopend!

Met de lente in aantocht gaat het weer kriebelen; we willen ijs eten! Lekker op een bankje in de zon genieten. De ijssalons in Gorinchem kunnen je de zon niet beloven, maar wel heerlijk ambachtelijk ijs.

Venezia di Agnoli | Grote Markt 26

Met de opening van Venezia is de lente in aantocht

Gorinchem geniet al bijna 80 jaar van het huisgemaakte ijs en de échte Italiaanse koffie van Venezia. Maar ook na 80 jaar weet dit Gorcumse familiebedrijf nog steeds te vernieuwen. Een paar jaar geleden introduceerde Venezia de ijskoeriers; ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Elk seizoen zijn er weer nieuwtjes te melden. Mauro Agnoli: “De klant staat voorop! Wij passen ons steeds aan de wensen van de klant aan.”

Mauro komt steeds vol inspiratie terug van zijn werkreizen naar Venetië, waar de familie vandaan komt. “Ik heb daar nieuwe verpakkingen gezien en gelijk besteld. We hebben ijsshakebekers en bewaarbekers waar het ijs minstens een uur goed in blijft. Dus als je op visite gaat in Rotterdam, kun je gerust ons ijs meenemen. Ze zijn er van een halve tot twee liter. Er is veel vraag naar verschillende maten. Daarom hebben we ook een ‘piccolo’ op de ijskaart staan. De meeste coupes zijn er in vier maten. Voor iedere buik een geschikte portie! En voor de kleintjes is er de Pippo: een bolletje ijs in een speeltje dat je mee kunt nemen. We hebben verschillende kleuren, dus ook leuk om te verzamelen. Proeven is genieten!"   

Proeverz | Piazza Center 51

. Alles voor jouw smaak!

Proeverz is de gezellige ‘huiskamer’ van het Piazza Center. Vaste klanten komen hier voor hun dagelijkse kopje koffie of lunch én de gastvrijheid van Thera van Willigen en haar team. Thera: “Maar als het lekkere weer begint, gaan de terrassen weer naar buiten en geven we gas met het ijs. We zijn sterk in ijskoffies en ijscoupes. Op de ijskaart staan wel 20 smaken. Populair zijn Cookies, Oreo en Cherry Mania ijs, maar het beste loopt toch ons hazelnootschuimijs. Dat is afgeleid van het bekende Brokking gebak. We maken het zelf en het is net of je zo’n gebakje eet. Daarin zijn we uniek in Gorinchem!”

Haar man Wim zit vol met ideeën. Zo heeft hij vierijsbakbrommers laten opknappen, die elk hun eigen wijk in gaan. “Zo promoten we ons product en dat werkt super! We staan ook op de Open Havendag en de Botenbeurs. En met een kleinere ijskar staan we in het ziekenhuis om gratis ijs uit te delen aan patiënten, personeel en bezoekers. Dat waarderen mensen enorm en daarom komen ze bij ons terug. Verder worden de ijsbakbrommers veel ingezet bij bedrijven en verzorgingstehuizen. We hebben ook een IJS Spaarkaart voor vaste klanten. Zo kunnen ze sparen voor gratis ijs en ook nog leuke prijzen winnen. Zoals een Proeverz Piaggio Party. We blijven altijd nieuwe dingen bedenken!”

Jimmy | Arkelstraat 11

Gelato, Cafe: la dolce vita in Gorinchem

IJsfee Felicia en vader René Ederzeel waren al vaste klanten, nu runnen ze samen ijssalon Jimmy in de Arkelstraat. René: “We hebben het hele jaar door ijs, maar vanaf nu is de vitrine weer vol. Wij concentreren ons op lactosevrij ijs. Die is er in vier vruchtensmaken. En we hebben als enige lactosevrij sorbetijs, zonder toevoegingen. Dat is het eerlijkste ijs dat je kan draaien! Daarnaast zijn er wisselende premiums, zoals 100% pistachenoten en Oreo. En dan zijn er nog milkshakes in verschillende smaken.”

Bij Jimmy kun je niet alleen een ijsje eten. Ook de koffie - uit de Rolls Royce onder koffiemachines - neemt een hoge vlucht. “We richten ons nu ook op een jonger publiek. Coffee to go is heel populair, dus ook voor een goede koffie kun je bij ons terecht.”     

IJssalon Karel de Stoute | Buiten de Waterpoort 2

Zalig zoet genieten op het mooiste plekje van Gorinchem

Boutique Hotel Karel de Stoute breidt uit. Met Stoute Karel was er al een restaurant en wijnbar ‘in huis’, nu is er ook een ijssalon op de toplocatie Buiten de Waterpoort. Het terras naast het hotel stond leeg en dat is natuurlijk zonde. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Duveltjesgracht, het park en de rivier. De horeca was al ingevuld door Stoute Karel, nu bieden ze in het seizoen ook een ‘zoet assortiment’ aan. Ze serveren het Italiaanse ijs en sorbets van de IJsfee/Jimmy, heerlijk ambachtelijk gemaakt. En ze bakken verse wafels met verschillende toppings. Bij de koffie of thee kun je kiezen uit gebak van Dudok uit Rotterdam en het populaire gebak van Bakkerij Brokking uit Dordrecht. Het assortiment wordt gaandeweg uitgebreid met sapjes, gezonde drankjes en shakes. Het terras is de hele zomer open, iedereen is 7 dagen per week welkom!