Illustrator Karin

Ik ben trots op mijn stadje!

Ze laat regelmatig kaartjes achter op mooie plekjes in de stad. Wie ze vindt, mag ze meenemen. Een idee dat is ontstaan tijdens de lockdowns als opkikkertje. Illustrator en ontwerper Karin Eppink kent de stad goed; ze woont al sinds haar derde in Gorinchem. Voor haar studie is ze even uitgevlogen naar Utrecht en Amsterdam, maar daarna toch weer teruggegaan naar Gorinchem. “Ik voel me hier thuis. Gorinchem is niet te groot en niet te klein. Ik woon in de binnenstad en loop zo het centrum in, ideaal!”

Karin ontwerpt ansichtkaarten die ze verkoopt in haar webshop, maar maakt ook (geboorte)kaarten in opdracht. Momenteel is ze haar eigen bedrijf Studio Smalt aan het opstarten. Ze is ook heel actief op Instagram; met meer dan 10.000 volgers mogen we haar wel een influencer of ambassadeur voor Gorinchem noemen: “Ik ben trots op mijn stadje en dat deel ik graag! Zo leuk om die drukte te zien na de verkiezing tot allermooiste vestingstad van Nederland.”   

Op welke favoriete plekjes laat jij zoal je kaartjes achter?

Allereerst natuurlijk op de bankjes op de vestingwallen. Daar kun je fijn wandelen en het verveelt nooit. Het uitzicht is iedere keer weer anders.

Ook in de winkelstraten laat ik ze graag achter als verrassing. Liefst op plekken waar je het niet verwacht. Tijdens de lockdown ben ik daarmee begonnen om mensen een hart onder de riem te steken. 

Heb je nog meer fijne plekjes?

Ja, ik ga meerdere keren per week trainen bij Kus33 in de Westwagenstraat. Een fijne sportschool met leuke mensen en een ontspannen sfeer. Het is speciaal voor 45-plussers, dus het gaat niet om de prestatie, maar je gezondheid. Ze hebben lekkere smoothies en kunnen ook voedingsadvies geven.

Ik ben ook fan van de taartjes van Sweet Ima. Mijn favoriet? De citroen meringue taart!

Op de Langendijk zitten trouwens nog meer leuke winkeltjes, zoals De Buurvrouw en Wereldse Boeken. Ik vind het leuk om daar te snuffelen tussen oude platen en ze hebben er superleuke dameskleding die je nergens anders vindt.

Mijn favoriete restaurant is De Knijp; daar ga ik graag een biefstukje eten in de serre, met uitzicht op de Linge. En bij Pub10 doe ik graag een drankje met vrienden. Relaxte muziek, lekkere cocktails, speciale bieren en de sfeer is er altijd goed.  

Nog iets wat ik ontdekt heb tijdens de lockdown: de gratis audiotours in Gorinchem. Vooral de tour door de vesting vond ik heel leuk. Je leert dingen over je eigen stad die je nooit hebt geweten. Zoals de geschiedenis van het Kazerneplein, waar nu ook een interessante fotoroute is. Ik heb ooit geschiedenis gestudeerd, dus dan is dit extra leuk.

Last but not least kijk ik erg uit naar Festiwal deze zomer. Een superleuk, kleinschalig festivalletje op de wallen met food trucks, muzikale acts en cultuur. Heel afwisselend en op en top zomers!

Zijn er eigenlijk nog dingen die je mist in de stad?

Ja, een open podium zou nog een mooie aanvulling zijn op het aanbod. Ik speel zelf gitaar en ukelele, dus vandaar.

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Gorinchem? Kijk in de agenda.

De kaartjes van Karin zijn te koop in haar webshop, bij de VVV, De Buurvrouw, De Boekenkist en Primera.