Arkelstraat

Soms zeggen bloemen meer dan duizend woorden…. Juist nu geniet ik enorm van de prachtige flora en fauna in en om onze vesting Gorinchem. Ik wandel graag over onze historische stadswallen, vanaf elke wal heb je indrukwekkende vergezichten. Of ik pak de fiets, want aan schitterende fietsroutes in de directe omgeving ook geen gebrek. Kijk eens voor info op de website naar routes. Of neem contact op met de VVV, ze adviseren je ook nu graag over de mogelijkheden van wandelen en fietsen.

Aan de Bagijnenwal 46 vind je de molen Nooit Volmaakt. Het is een korenmolen en stamt oorspronkelijk uit 1718. De huidige naam is afkomstig uit die periode: de molen werd hersteld met onderdelen van de oliemolen Nooit Volmaakt. Bij deze molen kun je op woensdag en zaterdag terecht voor de allerlekkerste en vertrouwde graan- en meelproducten, molenbrood en (verse) streekproducten. Heerlijk! Vanaf de molen loop ik richting de  voormalige Arkelpoort, via deze poort kom je uit de richting van Arkel de vesting binnen. Hier sla ik linksaf en wandel de Arkelstraat in.

Het was in 1382 dat onze vesting officieel stadsrechten ontving van de heer Otto van Arkel. Ik winkel graag in deze straat, ook deze winkeliers houden zich geheel aan de richtlijnen van het RIVM. Vandaag loop ik binnen bij dierenspeciaalzaak Discus Kyno, topslijter ’t Kleine Uiltje, van Soest Menswear en Lingerie By Janneke. Fijn om ook even bij te praten met onze lokale ondernemers. En natuurlijk ga ik met een bloemetje naar huis van Green Impulse, dat fleurt ons toch op in deze tijd. Koop jij ook lokaal? Thuis bezorgen is ook veelal mogelijk, check hun websites.