De voordelen van een lokaal reisbureau

Lokaal kopen is niet alleen goed voor de winkels in de stad, maar het brengt ook de mensen samen. En dat is wat Travel Store bereikt: “Een lokaal reisbureau zorgt voor een betere connectie met de klant”, aldus mede-eigenaar Frank Visch. 

Niet alleen horeca en winkelketens hebben last van de coronacrisis. Door de crisis gaan sinds februari minder mensen op vakantie of kiezen liever voor een vakantie in eigen land. Anderen kiezen ervoor om hun vakantie door te schuiven naar volgend jaar. Maar hoe gaat het als je toch op vakantie wilt?

Online of lokaal reisbureau?

Wanneer je op vakantie gaat kan je natuurlijk zelf de auto pakken, maar je kan er ook voor kiezen om naar een reisbureau te gaan. Frank: “Het grootste verschil is het contact.” Wanneer je online een reis boekt, is het contact afstandelijker. Wil je graag weten wie jou advies geeft en met wie je in contact komt wanneer je op vakantie bent, dan ga je sneller naar een lokaal reisbureau. Het kan ook zijn dat je een drukke week hebt en overdag geen tijd hebt om naar het reisbureau te gaan. Dan kun je bij Travel Store een afspraak maken, zodat zij buiten hun openingstijden bij jou langskomen. “Want dat is het voordeel van een lokaal reisbureau.”

Travel Store heeft als lokaal reisbureau nog een dienst bedacht. Zo geven ze in hun vestiging in Dordrecht vaak presentaties over verschillende reizen en bestemmingen. “Op deze manier krijg je als lokaal reisbureau beter contact met de mensen”, vertelt Frank.

Samenwerking

Een ander voordeel van een lokaal reisbureau is de samenwerking met andere lokale winkels en verenigingen. Zo heeft Travel Store een goede samenwerking met het Hamelhuis en promoten ze de Gorcumse Hamel Roast (koffie). Ook de sportclubs G.H.C. Rapid en Unitas werken samen met Travel Store. En er zijn samenwerkingen geweest met Van Zuilen met als onderwerp ‘Fashion en Travel’ en met Stichting De Blauwe Anemoon. Zo is Travel Store ook bezig met Duifhuizen voor de actie waarbij je korting krijgt op een reis wanneer je een koffer koopt. Verder gaat Travel Store nog in gesprek met het Zomerterras. Frank: “Zo’n samenwerking is goed voor de band tussen twee bedrijven die elkaar kunnen versterken.”

Toch op vakantie

Een vakantie zonder zorgen: dat is het doel van de Travel Store. In deze coronatijd is er veel onzekerheid voor vakantiegangers. Toch is dat niet nodig. “Omdat er goed contact wordt gehouden met de ANVR, hotels en het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen we de klanten ook goed op de hoogte houden mocht er iets veranderen.” En zo kan je zonder zorgen gewoon genieten van de vakantie die jij verdient.

Websites

 Travel Store 

Travel Store Business