Een onverwachte samenwerking

Vier jaar geleden startte Marco van der Burg De Vitamine Kantine. Hij wilde gezond eten met verse ingrediënten beschikbaar maken voor een breed publiek. “De klant zou wat mij betreft moeten bepalen wat wij voor hen kunnen betekenen. Ik haal veel van mijn producten lokaal. Zo heb ik goede afspraken gemaakt met de groenteboer in de stad en de bakker op de hoek maakt voor ons verse broodjes. Als snel werd duidelijk dat we het met deze formule vooral moesten hebben van catering, bezorgen en afhaal”, vertelt Marco. Tot Marco onlangs met zijn Vitamine Kantine verhuisde naar Hotel Goud en Zilver.

Twee eigenaars, één gedachte

“Wij richten ons op de toekomst”, stellen Marco en Bert Roubos, eigenaar van Hotel Goud en Zilver. Laatstgenoemde is door zijn rijke ervaring in ondernemen en reizen als geen ander in staat om in te spelen op wat er wordt verlangd van een hotel. Bert zorgt ervoor dat zijn gasten zich thuis en comfortabel voelen in de stijlvolle appartementen van Hotel Goud en Zilver. “Ik denk dat de producten die Marco verkoopt heel goed bij de stijl van ons boetiekhotel passen: wij overtreffen ook graag de verwachtingen met onze kwaliteit en ontvangst”, vertelt Bert. Marco vult aan: “Zonder dat wij het van elkaar wisten, waren de klanten van Bert ook mijn klanten. Wij kwamen al vaak lunches of avondeten brengen bij de gasten van het hotel.” Marco heeft ook zo’n 15 jaar door Europa gereisd voor zijn werk en heeft daarbij vooral gelet op de gastvrijheid en smaken in de diverse landen.

Win-win

Dat viel op bij Bert. “Op een gegeven moment kwam Bert naar mij toe om te zeggen dat wij echt wat voor elkaar konden betekenen”, vertelt Marco. “Ik heb hier een paar nachten over na moeten denken. Een restaurant beginnen in coronatijd, terwijl andere restaurants dicht zijn, dat is nogal wat”. Toch zijn de heren de uitdaging aangegaan. Marco: “Er komen best wat zakelijke gasten en toeristen deze kant op en zij willen toch gebruik maken van een lekker ontbijt”. Het mes snijdt aan twee kanten, vindt ook Bert. “Wij konden voor Marco al een straat met gasten aanbieden om te komen ontbijten en ik kan mijn gasten een ontbijt, lunch én diner aanbieden”.

Toekomstgerichte horeca

De multifunctionele hoteleigenaar heeft eerder onder andere interieur en design gedaan. Met de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen en design heeft hij niet alleen de hotelkamers, maar ook het restaurant ingericht. “De nieuwe stijl past helemaal bij De Vitamine Kantine: gericht op de toekomst”, volgens Marco. “De Vitamine Kantine heeft een nieuw restaurant en Hotel Goud en Zilver kan gasten nu ook maaltijden aanbieden. Samen hebben we nu al wat bereikt en we hebben allebei vertrouwen in de toekomst!”

De Vitamine Kantine, Langendijk 54, Gorinchem

Website Vitamine Kantine

Website Hotel Goud en Zilver