Een goed uur rijden voor het vakantiegevoel

In de zomermaanden vieren veel Gorcumers vakantie in binnen- en buitenland, maar er komen ook veel toeristen een of meerdere dagen in Gorinchem doorbrengen. Wij zoeken de toeristen deze zomer op en vragen wat hen juist naar Gorinchem brengt. Vandaag zijn we op Camperplaats De Punt.

Goedemorgen, wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Ik ben Antoinette Timmerman en dit is mijn partner Leo. We zijn net vijf minuutjes geleden aangekomen op deze camperplaats. We komen uit Zierikzee.

Lekker op vakantie?

Nee, nog niet. We zijn een lang weekend hier. Dat doen we met enige regelmaat. Als we tijd hebben, gaan we er een weekendje uit. Later in de vakantie gaan we drie weken weg. Dan gaan we naar het buitenland. Naar Frankrijk of Duitsland.

Altijd op vakantie met de camper?

Sinds een jaar of tien ja. Het is heerlijk. Je stapt in en rijdt naar het mooie weer toe. Je ziet wel waar je terecht komt. Kom je een keer op een plaats waar het vol is, dan rijd je gewoon nog een stukje door. Je komt altijd op een mooi plekje terecht.

Wat brengt jullie in Gorinchem?

We komen hier vaker. Het is lekker dicht bij huis voor ons. Een goed uur rijden en we hebben het vakantiegevoel te pakken. Waar we ook naartoe gaan, we zoeken altijd een locatie aan het water op. Dat hebben we hier volop. Zelf vind ik het nog leuk als er een roeivereniging in de buurt zit. Dan kan ik een stukje gaan roeien. We hebben hier mooie plaatsen. Nu is het even vrij rustig, maar het kan vanavond zomaar vol staan. Je hebt hier stroom, alles is perfect geregeld. Mensen staan hier graag.

En wat doe je zoal op de dagen dat je hier staat?

Het is al leuk om naar het water te kijken als we hier zitten. Als er een grote boot aanlegt, is het leuk om de bedrijvigheid aan boord te volgen. Verder hebben we onze fietsen bij ons. Daarmee bekijken we de omgeving van Gorinchem. We hebben geen vaste plannen. We zien wel wat we tegenkomen onderweg.

Kom je ook nog in de stad zelf?

We zijn volledig zelfvoorzienend, tot en met de zonnepanelen op het dak van de camper. Dus we hoeven de stad niet in voor inkopen. Maar we hebben wel één vast adres: er zit een heerlijke ijssalon op de Grote Markt. Venezia, precies. Daar gaan we iedere dag naartoe als we in Gorinchem zijn om een ijsje te kopen.